stas-contact-kaart

Neem contact op


Esch Group bv
Veerweg 14
5145 NS Waalwijk
Email: JLIB_HTML_CLOAKING
overige-onderdelen

Overige producten

De afgelopen jaren heeft de Esch Group veel expertise opgebouwd op het gebied van transportbandsystemen. Die expertise heeft ertoe geleid dat we ook een breed en hoogwaardig assortiment rolonderdelen hebben ontwikkeld. Naast transportrollen en lagers levert de Esch Group rolcomponenten, trommelmotoren, motorrollen, trogstellen en bandoverkappingen van gerenommeerde merken.


Trommelmotor

Trommelmotor

De hoogwaardige trommelmotoren van de Esch Group hebben een compacte omvang en zijn voorzien van een volkomen gesloten systeem met een uiterst hoge stof- en waterbestendigheid (IP55/65). Onze trommelmotoren zijn leverbaar in diameters vanaf 60 tot maar liefst 800 mm. De motoren hebben een voltage van 230V en een vermogen tot 132 kW. De bandsnelheden variëren van 0,09 tot 4,50m/s. Gebolleerde trommelmotoren zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en met bekledingen zoals rubber en ceramiek. Niet-standaard uitvoeringen gaan op aanvraag.

Motorrollen

Motorrollen

De Esch Group levert ook aandrijvingen met motorrollen. Motorrollen zijn breed inzetbaar; bijvoorbeeld voor de aandrijving van transportbanden, de accumulatie van goederen of de aandrijving van uw conveyor in een schone, stille omgeving. Ons productgamma bestaat uit gebolleerde, beklede rollen voor bandaandrijving, cilindrische rollen met groeven voor rondsnaaraandrijving of volledig in RVS uitgevoerde rollen voor de vochtige omgeving. Vraag onze verkopers om informatie en advies!

Trogstellen

Trogstellen

Trogstellen bieden ondersteuning aan transportbanden die intensief worden gebruikt. Trogstellen zijn verkrijgbaar met één of twee rollen voor smalle banden, of met drie rollen voor bredere banden. Onze trogstellen zijn standaard uit voorraad leverbaar en voldoen uiteraard aan de Europese DIN-normen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen: afwijkende maten zijn op aanvraag leverbaar.

2 delig vrijdragend trogstel
2 delige compact trogstel
2 delige trogframes
3 delig vrijdragend trogstel
3 delige compactframes
3 delige sturende trogframe
3 delige trogframes
Clink in trogstel
Sturend trogframe
 
EschGroup onderdelen

Onderdelen

De Esch Group produceert ook diverse aandrijfcomponenten in zijn eigen fabriek: een groot deel van de componenten is in verschillende uitvoeringen direct leverbaar uit voorraad. We produceren ook specials en custom made onderdelen op basis van tekeningen.

Stelringen
Stangkoppen
Kettingwielen
Hefmiddelen
Steunringen
Stootringen
Manchetringen
Spiraalringen
Tussenringen
Borgringen
 
Bandoverkappingen

Bandoverkappingen

De bandoverkappingen van de Esch Group zijn eenvoudig te installeren en garanderen schoon, stofvrij en veilig transport. De frameloze bandoverkapping beschermt producten moeiteloos tegen klimaatverschillen, vervuiling en geluidsoverlast, en resulteert bovendien in een lager energieverbruik. Andere voordelen? Beperking van materiaalverlies door weersinvloeden, een gegarandeerd droog product en een beter functionerende brandtransporteur (minder vervuiling, minder bandslip).

Stuurrollen

Stuurrollen

Een stuurprobleem? Onze stuurrollen krijgen iedere transportband weer in het juiste spoor. Binnen 5 minuten na montage is het resultaat daar. De bandstuurrol is leverbaar in diameters van 89, 159 en 193 mm, is geschikt voor bandbreedtes van 400 tot 2.000 mm en is verkrijgbaar in diktes van 5 tot 10 mm. Stuurrollen zijn leverbaar met bekleding in verschillende kleuren en in de volgende slijtvaste uitvoeringen: anti-vastplak, geprofileerd, voedingsmiddelenkwaliteit, vetbestendig en vlamvertragend.

Remrol

Remrollen

Remrollen, en in het bijzonder remdraagrollen, regelen de snelheid van rollenbanen. Zij houden de transportgoederen op een constante afvoersnelheid waardoor ze voorkomen dat goederen op de doorrolstellingen met een te grote snelheid naar voren rollen. Remrollen kunnen direct of indirect voor afremming zorgen. Om het contact van de remrol, draagrol en pallet te verbeteren, zijn de remrollen voorzien een zelfklevende weerstandslaag.

Bandschraper

Bandschrapers

Bandschrapers zijn uitstekend geschikt voor het schoonhouden van banden in zware omstandigheden. Bandschrapers worden onder meer ingezet bij het transport van zand en grind, en in de voedselindustrie. Bandschrapers zijn leverbaar in 5 soorten - voor licht tot zeer zwaar transport - en in standaard bandbreedtes van 450 tot 2.400 mm. De bandschrapers worden geleverd met gehard stalen bladen, keramische bladen of polyurethaan segmentbladen.

Guirlande

Guirlande

Als een transportband stotend wordt belast, kan een guirlande worden ingezet. Guirlandes vangen de stoten op en worden met name ingezet in situaties waarin de transportband onderhoudsarm moet zijn. Guirlandes kenmerken zich verder door hun lange levensduur.

onze-projectenOnze projecten

over de hele wereld

De Esch Group is een ambitieuze en snelgroeiende producent en leverancier van onder meer transportrollen, lagers, lagerblokken en rolcomponenten. Al onze producten worden in tal van hoogwaardige industrieën wereldwijd gebruikt. Met een uitgebreid productportfolio van de allerhoogste kwaliteit behoort de Esch Group tot de top van Europese producenten van transportrollen.

De transportrollen van de Esch Group worden onder meer ingezet in de luchthavenindustrie, zand- en grindverwerking, mijnbouw, post- en pakketverwerkende industrie, agrarische industrie, voedingsmiddelenindustrie en bij bulk- en overslagbedrijven. Naast een productie- en handelsafdeling heeft de Esch Group een aparte R&D afdeling waar voortdurend innovaties worden ontwikkeld op het gebied van kwaliteit, materiaal en maatvoering van de transportrollen.