stas-contact-kaart

Neem contact op


Esch Group bv
Veerweg 14
5145 NS Waalwijk
Email: JLIB_HTML_CLOAKING
Trommels

Trommels

De productie van trommels vindt bij de Esch Group op een aparte afdeling plaats. Samen met vaste partners die aan de hoge eisen van ons productgamma kunnen voldoen, leveren we trommels van verschillende typen en in verschillende uitvoeringen.

Trommel type:

  • Aandrijftrommel
  • Keertrommel
  • Kooitrommel

Trommeluitvoering:

  • Gelast
  • Klembus
  • Spiebaan
  • Extern gelagerd
  • Intern gelagerd 
Trommels-Andrijf-Trommel

Aandrijftrommel

De aandrijftrommel zorgt voor de aandrijving van de transportband. De trommelmotoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Op aanvraag produceren we uiteraard ook afwijkende maten.

Trommels-Keer-Trommel

Keertrommel

Keertrommels zorgen voor het spannen en omkeren van de transportband. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen. Afwijkende maten zijn op aanvraag leverbaar.

Trommels-Kooi-Trommel

Kooitrommel

Net als keertrommels zorgen kooitrommels voor het spannen en omkeren van de transportband. Kooitrommels zijn echter ook voorzien van een kooi in de vorm van een kegel. Die zorgt ervoor dat losliggend vuil gemakkelijker kan worden afgevoerd. Kooitrommels zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen. Afwijkende maten zijn op aanvraag mogelijk.

esch-trommels-bekleding
 

Bekleding

Het bekleden van de aandrijftrommel heeft veel voordelen. Verminderd bandslip, meer controle, bescherming, minder slijtage, en dus een langere levensduur. Ieder bekledingstype heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. De meest voorkomende bekledingen zijn hieronder overzichtelijk gerangschikt. Het cijfer op de foto correspondeert met het cijfer in de omschrijving.

  NAAM KLEUR SOORT HARDHEID GRADEN SHORE VERWERKBARE DIKTE IN MM OPPERVLAK MEEST OPVALLENDE EIGENSCHAP
1 FDA wit NBR 65-70 3-10 GLAD Levensmiddelen – echt, Olie- en vetbestendig
2 Lamirib Grijs PVC 60-65 4 LENGTE GROEVEN Meeneemkracht
3 Vulkollan Oker PU 65-85 3-10 GLAD Mechanisch sterk en ruw, antislip
4 Nitryl Zwart NBR 55-65 3-12 GLAD Olie- en vetbestendig
5 Para Grijs SBR 40-45 5-10 GLAD Rekbaarheid, veerkracht
6 Supergrip Zwart NBR 60 6 BORSTELIG Zeer hoge meeneemkracht, zelfs in diepvries
7 Visgraat Wit NBR 60 6 GOLVENDE GROEVEN Levensmiddelen – echt, Olie- en vetbestendig
8 Sorter Rood SBR 45 5-10 GLAD Slijtvastheid
9 ETR zwart NBR 70 8-10 RUITPROFIEL Olie- en vetbestendig

onze-projectenOnze projecten

over de hele wereld

De Esch Group is een ambitieuze en snelgroeiende producent en leverancier van onder meer transportrollen, lagers, lagerblokken en rolcomponenten. Al onze producten worden in tal van hoogwaardige industrieën wereldwijd gebruikt. Met een uitgebreid productportfolio van de allerhoogste kwaliteit behoort de Esch Group tot de top van Europese producenten van transportrollen.

De transportrollen van de Esch Group worden onder meer ingezet in de luchthavenindustrie, zand- en grindverwerking, mijnbouw, post- en pakketverwerkende industrie, agrarische industrie, voedingsmiddelenindustrie en bij bulk- en overslagbedrijven. Naast een productie- en handelsafdeling heeft de Esch Group een aparte R&D afdeling waar voortdurend innovaties worden ontwikkeld op het gebied van kwaliteit, materiaal en maatvoering van de transportrollen.